Skip to content

Καλέστε μας στο: +210 9765100 – 2109711213

Συνέντευξη κυρίου Γιώργου Παπαγεωργίου

  1. Ξέρουμε ότι από την ίδρυση της η JOHNSON HEALTH TECH HELLAS, στηρίζει συνεχώς με χορηγίες της τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, θεσμικό κλαδικό όργανο. Θέλουμε το σχόλιο σας.

 

Ο κλάδος των επιχειρήσεων γυμναστικής και ειδικότερα τα γυμναστήρια έχουν ανάγκη από ισχυρά θεσμικά όργανα τα οποία, θα προασπίζουν και προάγουν τα συμφέροντα του κλάδου, θα καθορίζουν σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς και τα μέλη του κλάδου τους όρους και τις διαδικασίες λειτουργίας των γυμναστηρίων, θα αποτελούν φορείς επιμόρφωσης και ανάπτυξης των μελών του κλάδου και θα συνεισφέρουν στην δυναμική διάδοση  του μηνύματος της υγείας μέσα από την γυμναστική.

Η Johnson Health Tech, επιχειρηματικός φορέας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εξοπλισμού γυμναστικής, στηρίζει παγκόσμια τους επίσημους φορείς του κλάδου της γυμναστικής και από την ίδρυσή της στην Ελλάδα το 2014 είναι δυναμικός αρωγός της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλει ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων γυμναστικής.

 

  1. Η επέτειος NATIONAL FITNESS DAY, η οποία θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υφυπουργείο Αθλητισμού της χώρας μας, πόσο θα συνδράμει το χώρο του Fitness;

 

Με τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ, την συμμετοχή των δημόσιων και δημοτικών φορέων καθώς και την υποστήριξη των μελών του κλάδου και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, η NATIONAL FITNESS DAYμπορεί να καταστεί σημαντικό ετήσιο γεγονός γνωριμίας του κόσμου με τον κλάδο της γυμναστικής και αύξησης του πληθυσμού που γυμνάζεται, τα ποσοστά του οποίου είναι ακόμα δραματικά χαμηλά στην Ελλάδα.

 

  1. Είναι δεδομένο ότι τα γυμναστήρια έχουν πληγεί σημαντικά, αφού τέθηκαν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους λόγω COVID-19, στην καλλίτερη περίοδο τους Μάρτιος-Ιούνιος. Πόσο εύκολα θα ξεπεράσουν τη ζημιά την οποία υπέστησαν;

 

Είναι γεγονός ότι βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του ιού, η υγεία του πληθυσμού απειλείται και η χρονική διάρκεια της πανδημίας έχει ήδη εξαντλήσει οικονομικά ακόμα και ισχυρές οικονομίες, θέτοντας για μήνες σε αναστολή λειτουργίας σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους.

Ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις ακριβείς επιπτώσεις στην λειτουργία του κλάδου της γυμναστικής στην Ελλάδα καθώς δεν είναι ακόμα ορατή η λήξη της πανδημίας. Θα ήταν μη ρεαλιστικό να υποστηρίξουμε ότι οι επιχειρήσεις γυμναστικής – που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς καμία κρατική υποστήριξη –θα μπορέσουν να ξεπεράσουν εύκολα την ζημιά που προκάλεσε η πανδημία. Υπάρχουν όμως ενέργειες που μπορούν και πρέπει να γίνουν τόσο απο τον κλάδο ( θεσμικοί φορείς, εταιρίες, γυμναστήρια) οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τα γυμναστήρια να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν ξανά. Η επερχόμενη οικονομική κριση καθώς και η πανδημία πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για τα γυμναστήρια να διαφοροποιήσουν λειτουργία και υπηρεσίες ώστε να καταστούν και πάλι ανταγωνιστικά.

– να επικοινωνηθεί μαζικά ότι η προαγωγή της υγείας μέσω της γυμναστικής αποτελεί την ασφαλέστερη ασπίδα εναντίον της πανδημίας

– να δημιουργηθούν βάσει των νέων κανόνων λειτουργίας ασφαλείς συνθήκες γυμναστικής και να επικοινωνηθεί ότι τα γυμναστήρια είναι ασφαλείς προορισμοί καθώς τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά από 2 και πλέον μήνες λειτουργίας από την επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα θετικό δείγμα COVID19 σε ασκούμενο παρά τις χιλιάδες επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα γυμναστήρια της Ελλάδας.

– να αναπτύξουν νέες τάσεις γυμναστικής που θα τους επιτρέψουν να προσελκύσουν πελατολόγιο που θα γυμναστεί με ασφάλεια

– να προσαρμόσουν τους χώρους τους και την λειτουργία τους στις ανάγκες των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί

– να αναπτύξουν τεχνικές επικοινωνίας με τους πελάτες τους ώστε να δημιουργηθεί και αναπτυχθεί ισχυρός δεσμός και διαδραστικότητα.

 

  1. Ποια είναι τα επόμενα βήματα της JOHNSON HEALTH TECH HELLAS, σαν μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του Fitnessκαι ποια είναι τα πλεονεκτήματα της;

 

Η Johnson Health Tech Hellas AE έχει το προνόμιο να ανήκει σε ένα παγκόσμιο οργανισμό που συμμετέχει στον καθορισμό των εξελίξεων στον κλάδο της γυμναστικής για περισσότερα από 40 χρόνια. Με αίσθημα ευθύνης προς το προσωπικό της εταιρίας, προς τον κλάδο των γυμναστηρίων παγκοσμίως και τοπικά σε Ελλάδα – Κύπρο – Βουλγαρία που δραστηριοποιείται η JHT Hellas AΕ η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοποριακό εξοπλισμό γυμναστικής και να δημιουργεί επιχειρηματικές λύσεις, πλέον και με βάση τα νέα δεδομένα για την παγκόσμια υγεία.

Από την έναρξη λειτουργίας της εταιρίας στην Ελλάδα, η JΗΤ Hellas ΑΕ συνέβαλε στην πρόοδο του κλάδου χρηματοδοτώντας με ίδια κεφάλαια την ανάπτυξη των επιχειρήσεων γυμναστικής, και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει υποστηρίζοντας τις υγιείς επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο ισχυρός οργανισμός της Johnson Health Tech με την συνεχή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία του fitnessείναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Johnson Health Tech Hellas AE, το οποίο την έχει καταστήσει κορυφαία εταιρία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

5.Ποια πιστεύετε ότι είναι η προοπτική και το μέλλον των γυμναστηρίων στην Ελλάδα;

Έχει καταστεί πλέον σαφές στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ότι η γυμναστική είναι η ασφαλέστερη οδός για την υγεία και τα γυμναστήρια μπορούν και θα καταστούν ως οι κυριότεροι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Με τις σωστές ενέργειες των θεσμικών φορέων και των μελών του κλάδου, τα γυμναστήρια στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ως επιχειρήσεις και να προσελκύουν συνεχώς περισσότερους πελάτες.

Είναι σημαντικό να θεσμοθετηθεί η ετήσια ανάλυση του μεγέθους του κλάδου, να αναλύεται και να αποφασίζονται ενέργειες προώθησης και ανάπτυξης του κλάδου ώστε κάθε χρόνο να προσελκύει περισσότερους πελάτες.

6.Θέλουμε τη γνώμη σας για τις συνέπειες της Πανδημίας COVID-19, για την οικονομία γενικά αλλά και ειδικά για την αγορά του Fitness.

Η πανδημία, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή από το τέλος του 2019 λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της στην Κίνα, έπιασε απροετοίμαστο το σύνολο του Δυτικού Κόσμου και δημιούργησε αναταράξεις ακόμη και στις πιο ισχυρές οικονομίες, με αποτέλεσμα την σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Πολλοί κλάδοι υπέστησαν καθίζηση και πολλές δραστηριότητες άλλαξαν δραστικά λόγω των νέων συνθηκών που καθόριζε η πανδημία.

 

Η Ελληνική οικονομία (που μόλις έβγαινε δειλά από μια δεκαετία βαθιάς κρίσης) υπέστη ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα, τις διαστάσεις του οποίου ακόμα αγνοούμε καθώς βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω της πανδημίας. Ο κλάδος του Fitnessπου ήταν από τους άμεσα πληγέντες κατά την διάρκεια της κρίσης  (έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης) αλλά επιβίωσε και αναπτύχθηκε σημαντικά, δέχθηκε ένα ακόμα πιο ισχυρό χτύπημα καθώς αμφισβητήθηκε η ασφάλεια της υγείας εργαζομένων και πελατών. Το ιστορικό LockdownΜαρτίου – Ιουνίου θα μπορούσε να έχει δώσει την χαριστική βολή σε πολλές επιχειρήσεις και ανάμεσα τους γυμναστήρια. Αυτά είναι δεδομένα που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε.

 

Η επιβίωση του κλάδου θα εξαρτηθεί άμεσα απο την προσαρμοστικότητα του στα νέα δεδομένα, την δυνατότητα για ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και νέων τάσεων που θα εναρμονίζονται με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και την ευλαβική τήρηση των συνθηκών ασφαλούς άσκησης που θα επιτρέψει στα γυμναστήρια να αναγνωρίζονται ως ασφαλείς επιχειρήσεις.

 

  1. Ποιος κατά την άποψη σας είναι ο ρόλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων για τα γυμναστήρια;

 

Λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, ακόμα και πριν την έναρξη της πανδημίας, ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ έχει συμβάλει στην απορρόφηση πολλών συνεπειών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από όση ήδη έχει προκαλέσει η πανδημία.

Είναι σημαντικό, καθώς δεν έχουμε ακόμα βγει από την πανδημία, να ενισχυθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η δυναμική του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ και να συνεχίσει να ενεργεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στα γυμναστήρια να αναπτυχθούν και πάλι.

Η Johnson Health Tech Hellas AE θα συνεχίσει να είναι αρωγός των ενεργειών του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. που συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου της γυμναστικής στην Ελλάδα.